Logistiek

Bufab Flos biedt op maat gesneden logistieke oplossingen en services. Hiermee spelen we in op de vraag naar logistieke oplossingen in de maakindustrie. Wij leveren de juiste producten, in de juiste hoeveelheid, op het juiste tijdstip, op de juiste plaatst.

Logistieke services voor klanten wereldwijd

Vanuit ons magazijn in Eindhoven verzorgen wij logistieke diensten voor klanten wereldwijd. Ons magazijn biedt plaats aan ruim 4000 palletplaatsen en een veelvoud aan geautomatiseerde locaties voor de opslag van goederen. Hierdoor kunnen wij uw voorraadbeheer volledig verzorgen en kan Bufab Flos een belangrijk deel van uw supply chain invullen. Bufab Flos levert naar wens op een locatie naar keuze. Wij doen dit met ons eigen wagenpark. De leverlocatie hoeft niet noodzakelijkerwijs uw magazijn te zijn, producten kunnen ook geleverd worden aan een assemblagelocatie of distributiecentra.

Besparen op logistieke kosten

Met de logistieke maatwerkoplossingen van Bufab Flos bespaart u op uw logistieke kosten. Door onze brede dienstverlening is het overnemen van het logistieke proces vaak een kwestie van een goede afstemming. Als productiebedrijf profiteert u zo van vele voordelen:

  • U hoeft zich geen zorgen te maken over de besturingslast van goederen.
  • Producten zijn altijd op tijd aanwezig
  • Total cost of ownership wordt verlaagd

Two Bin / Kanban systeem

Inmiddels hebben we bij vele klanten een two-bin systeem geïmplementeerd. Dit systeem, dat ook wel ‘Kanban’ wordt genoemd, zorgt ervoor dat voorraden worden aangevuld op basis van verbruik. Pull in plaats van push. Daalt de voorraad naar een bepaald punt? Dan wordt er stroomopwaarts een signaal afgegeven aan het proces om de voorraad weer bij te vullen. Een systeem dat optimaal werkt bij een consequent afnamepatroon.

Voorraadbeheer naar klantwens

Bij onze logistieke services is maatwerk eerder regel dan uitzondering. Wij richten het logistieke proces altijd in naar wens van de klant. Wij denken mee in oplossingen voor optimalisering van voorraden en inrichting van een efficiënt logistiek proces zowel intern als extern. We maken hierbij gebruik van de modernste middelen en systemen waaronder de smartglass. Wij verzorgen ook klantspecifieke verpakkingen en voorzien deze van de gewenste labels (barcode, QR code etc.). Wij leveren veel onderdelen in sets of verzorgen andere vormen van kitting. Heeft u specifieke wensen op het gebied van voorraadbeheer en logistieke dienstverlening? Wij denken graag met u mee en ontwikkelen graag samen met u een logistieke oplossing die naadloos aansluit op uw wensen en proces. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.