BUMAX intensiveert activiteiten in de Benelux-regio

Als Bufab Flos zijn we sinds 1 januari één krachtige leverancier van technische componenten, assemblage delen en fasteners. Met een actief productaanbod van ongeveer 140.000 c-parts en componenten. Daar zitten prachtige parels tussen, zoals de rvs-fasteners van BUMAX.

BUMAX is een dochteronderneming waar we trots op zijn. Dit merk is marktleider in premium rvs-fasteners die het in Zweden produceert van Europees staal. De rvs-bouten van BUMAX staan bekend als de sterkste ter wereld. BUMAX begint waar de standaard A4-range stopt en produceert in gelijkwaardige treksterkte van 8.8, 10.9, 12.9 en zelfs 16.9. Hiermee kunnen we klanten optimale veiligheid bieden bij hun meest veeleisende toepassingen. Het rvs is bovendien zeer corrosiebestendig. Reden waarom de fasteners hun weg vinden in bijvoorbeeld offshore en marine.

Sterke positie in high tech

BUMAX verwacht de komende jaren een groeiende vraag in de Benelux. Het bedrijf heeft in deze regio al een sterke positie in een aantal industrieën, zoals high tech. Maar het wil zich nu naar een nieuw niveau ontwikkelen door zich nog actiever te richten op een aantal sleutelsectoren. BUMAX ziet in de Benelux kansen in marine en offshore, waar het klanten met unieke oplossingen grote meerwaarde kan bieden. Ook gaat het merk op zoek naar mogelijkheden in de bouw, de medische industrie en de machinebouw. Bovendien is het de bedoeling om de huidige positie in de high tech industrie uit te bouwen.

Groeipotentieel

“De naamsbekendheid van het merk BUMAX is in de Benelux nu nog relatief laag. In andere delen van Europa zijn we al bekender vanwege de oplossingen die we bieden bij de meest veeleisende fastener-uitdagingen”, zegt Pim Oome, Business Development Manager Benelux voor BUMAX. “Dit betekent dat we groeipotentieel hebben. We verwachten onze omzet in de Benelux de komende paar jaar te verdubbelen.” Begin 2021 heeft BUMAX de marketing en sales-capaciteit in de Benelux versterkt. Dit in combinatie met de grote meerwaarde van de oplossingen zal volgens Oome het merk verder laten groeien.

Groeiende belangstelling

Oome ziet de belangstelling voor nieuwe rvs-fasteners van hoge sterkte toenemen in de Benelux. “We zien een groeiende vraag naar producten uit de BUMAX (Super)Duplex RVS-range die we produceren in 10.9 en 12.9. Deze zijn vrijwel immuun voor waterstofbrosheid. Dit maakt ze geschikt ter vervanging van standaard hoge treksterkte bouten uit staal, die gevoelig zijn voor waterstofbrosheid.” De fasteners van BUMAX zijn geschikt voor diverse toepassingen, vertelt Oome. “Wij bieden klanten een uitgebreid assortiment van rvs-fasteners, standaard maar ook specials volgens tekeningen. Daarmee kunnen wij inspelen op specifieke behoeften van klanten die zoeken naar hoge sterkte in combinatie met corrosiebestendigheid of reinheidseisen.”

Veelzijdige partner

De recente volledige fusie van Bufab en Flos geeft BUMAX in de Benelux-regio mooie mogelijkheden. Zo ontstaat een nog veelzijdigere partner in de supply chain voor technische componenten. Oome: “We kijken ernaar uit om aan nog meer industrieën in de Benelux onze unieke innovatieve oplossingen te leveren.”

BUMAX fasteners

Premium rvs-fasteners van BUMAX onderscheiden zich van standaard fasteners waar nu veel industrieën gebruik van maken. Ze halen een excellent niveau in corrosiebestendigheid gecombineerd met een hoge treksterkte. Ook presteren ze optimaal in veiligheid en betrouwbaarheid, terwijl de total cost of ownership laag blijft en de vervanging beperkt.